Anderhoofd

Is een montage-voorstelling voor de kleine zaal, over overeind te blijven staan als je de grip op de wereld om je heen verliest. Operatheater over meetellen in een samenleving die een problematische verhouding heeft met jouw werkelijkheidsbeleving. Over hoe je in de wereld staat als je hoofd opeens niet meer als je eigen hoofd voelt. Of alsof anderen denken dat jouw hoofd een beetje raar is, of anders.

15 spelers, met een verleden van psychose, kruipen in de huid van bovennatuurlijke personages en Goden uit opera’s van Henry Purcell en Phillip Glass. Deze (ex)cliënten van verschillende GGZ instellingen in Amsterdam staan op het podium met saxofoonkwartet Artvark en harpist Nick Scholten.. Als gevallen goden kijken ze naar de waanzin van de wereld en de verwarring in de mens.

De muziek van Glass en Purcell krijgt een eigenzinnige bewerking die aansluit op de levens en verhalen van onze spelers. In een collage van tekst-, beweging- en zangscènes  (waarbij het operamateriaal leidend is) nemen zij het publiek mee in de wereld van een ander hoofd. In dit project werken wij samen met Opera Zuid en maatschappelijke organisaties zoals De Brouwerij, Samen Sterk Zonder Stigma, Social Run en Beautifull Distress.